Inloggen
Een huisje huren?

Zo maak je goede foto’s van je vakantiewoning

Wist je dat foto’s een belangrijke rol spelen bij het uitkiezen van een vakantiewoning? Een beeld zegt nu eenmaal meer dan 1000 woorden. Belangrijk is dus om goede foto’s toe te voegen aan je advertentie, zodat jouw vakantiewoning eruit springt. In deze blog geven je hiervoor een viertal tips!

Zorg voor een complete fotoserie

Een vakantiehuis waarbij een afbeelding van de badkamer mist of waarbij slechts één slaapkamer van de drie wordt laten zien. Niets is vervelender dan een incomplete fotoreeks voor je (potentiële) huurder. Wij mensen willen tegenwoordig nu eenmaal graag weten waar we terecht komen. Belangrijk is dus om zo’n compleet mogelijk beeld te geven van jouw vakantiewoning. Zo voorkom je ook nog eens onnodige vragen of zelfs teleurstellingen.

Kies voor daglicht

Je vakantiehuis komt het best tot zijn recht in de lente of zomer. Het daglicht van deze seizoenen zorgt niet alleen voor een prachtige lichtinval, je hebt ook gelijk het ultieme vakantiegevoel te pakken. Kies ervoor om rond het middaguur foto’s te (laten) schieten en vergeet hierbij niet de gordijnen, deuren en ramen open te slaan. Dit geeft onbewust een gevoel van ruimte en gastvrijheid. En dat is precies wat je wil, toch?

Tip: zet alle lampen uit. Zo voorkom je een gekke, gele gloed in je foto’s.

Houd het clean and simple

De afstandsbediening die nog op de bank ligt, een kaars die bijna opgebrand is of een bed dat niet strak is opgemaakt. Zorg ervoor dat onnodige dingen zijn opgeborgen en dat alle ruimtes opgeruimd en netjes zijn. De camera ziet alles.

Geef de fotografie uit handen

Wil je écht indruk maken met foto’s van jouw vakantiewoning? Overweeg dan om een fotograaf in te schakelen. Een ervaren fotograaf weet de juiste hoeken van jouw vakantiewoning perfect te vinden. Uiteraard snappen we dat dit een investering is, maar met aansprekende foto’s heb je dit in een mum van tijd terugverdiend.

Wij weten zeker dat je vakantiewoning er met deze tips dubbel en dwars gaat uitspringen. Succes!

Verhuur je vakantiewoning

Terug naar het overzicht