Inloggen
Een huisje huren?

Veelgestelde Vragen Huurders

Wat is Privehuisjes.nl?

Op Privehuisjes.nl komen huurder en verhuurder, zonder tussenkomst van wie dan ook, makkelijk met elkaar in contact. Zo kan de verhuurder heel makkelijk en snel zijn/haar vakantiewoning, appartement of chalet aanmelden en kan de huurder op basis van locatie en het aantal personen op zoek naar de beste match. Deze neemt vervolgens met één klik op de knop telefonisch of per e-mail contact op met de verhuurder, er worden (vervolg)afspraken gemaakt en het genieten kan beginnen! Verhuurder blij. Huurder blij. Dat is (ver)huren met Privehuisjes.nl.

In welke landen is Privehuisjes.nl actief?

Op dit moment alleen in Nederland, maar we hopen in de toekomst de site uit te breiden naar onder andere België, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk.

Waar vind ik de algemene voorwaarden?

Je kunt de algemene voorwaarden hier vinden.

Ik heb een klacht. Hoe ga ik daarmee om?

Klachten over de dienstverlening van Privehuisjes.nl kunnen kenbaar worden gemaakt via info@privehuisjes.nl. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Hoe kom ik met jullie in contact?

Wij zijn het beste te bereiken via info@privehuisjes.nl. We reageren op werkdagen vaak dezelfde dag en anders altijd binnen 48 uur. Uiteraard kun je ook het contactformulier op de website invullen.

Een vakantiewoning boeken

Hoe boek ik een vakantiewoning via Privéhuisjes.nl?

Een vakantiewoning heb je via Privéhuisjes heel makkelijk en snel geboekt. Vul de buurt, binnen een straal van en het aantal personen in op de homepage en klik op ‘Zoeken’. Zoek een leuke vakantiewoning uit en neem contact op met de huiseigenaar. Daarna is het helemaal up to you. Je spreekt namelijk alles rondom de boeking met de huiseigenaar af, daar zitten wij niet tussen.

Wat zijn de voordelen van een vakantiewoning boeken via Privéhuisjes.nl?

Boeken via Privéhuisjes.nl kent tal van voordelen, maar de allerbelangrijkste blijft toch wel het directe contact dat je hebt met de verhuurder van de vakantiewoning. Zo kun je lekker snel schakelen en begint de vakantie al voordat je er daadwerkelijk bent!

Hoe zie ik welke vakantiewoningen nog beschikbaar zijn?

Wij hebben ervoor gekozen om deze criteria uit de zoekfilter te laten. Waarom? Wij willen altijd het hele aanbod aan mooie vakantiehuizen laten zien en geloven erin dat wanneer je ergens naartoe wilt, dit ook écht wilt en je niet laat leiden door tijd. Wij gaan uit van de kracht van de vakantiewoning en vinden het belangrijk dat iedere vakantiewoning goed zichtbaar blijft. Voor de beschikbaarheid neem je dus contact op met de huiseigenaar. Hij/zij vertelt je vervolgens precies wanneer de vakantiewoning wel óf niet bezet is.

Waar moet ik rekening mee houden als ik een vakantiewoning via Privéhuisjes.nl boek?

Het belangrijkste om te weten is dat wij je heel gemakkelijk in contact brengen met de huiseigenaar. Daarna knijpen wij er tussenuit en regel je alle verdere (vervolg)afspraken over aankomst- en vertrekdatum, adres van de vakantiewoning, sleuteloverdracht, betaling, etc. zelf met de desbetreffende huiseigenaar.

Wat is handig om af te spreken met de huiseigenaar?

Er zijn een aantal zaken die goed zijn om te weten en bespreken. Lees: aankomst- en vertrekdatum, tijdstip van de aankomst en het vertrek, contactgegevens van de huiseigenaar, adresgegevens van de vakantiewoning, sleuteloverdracht, eventuele toegang tot het park (slagboompas, toegangspas, e.d.), afspraken over schade, annuleringen, borg en hoe en wanneer er betaald gaat worden. Zorg ervoor dat jullie dit alles netjes in een huurcontract hebben gezet en je deze digitaal of afgedrukt bij je hebt tijdens het verblijf.

Hoe weet ik of mijn boeking gelukt is?

Zodra je boekingsbevestiging van de huiseigenaar hebt gekregen, kun je er vanuit gaan dat de boeking is gelukt. Neem bij twijfel altijd contact op met de huiseigenaar. Hij/zij voorziet je dan zo snel mogelijk van de juiste informatie.

Ik heb een vakantiewoning geboekt

Kan ik de datum van mijn boeking wijzigen?

Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met de eigenaar van de vakantiewoning en vragen naar de mogelijkheden.

Hoe wijzig ik het aantal gasten / huisdieren voor mijn boeking?

Neem hiervoor contact op met de huiseigenaar. Hij/zij beheert de boeking en kan je dus ook meer informatie geven over het wijzigen van het aantal gasten en/of huisdieren.

Wat zijn de contactgegevens van de huiseigenaar?

De contactgegevens van de huiseigenaar vind je wanneer je op de knop ‘Reserveer nu’ klikt op de desbetreffende pagina van de vakantiewoning.

Is er bij aankomst en vertrek iemand in de vakantiewoning aanwezig?

In sommige gevallen is de huiseigenaar aanwezig, in andere gevallen niet. Dit spreek je samen met de verhuurder van de vakantiewoning af.

Kan ik op een afwijkend moment aankomen/vertrekken?

Bij Privéhuisjes.nl hanteren we geen vaste aankomst- en vertrektijden. Deze bespreek je tijdens het boekingsproces samen met de huiseigenaar.

Betalingen

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Dit spreek je samen met de eigenaar van de vakantiewoning af. Wij zitten hier als Privéhuisjes.nl niet tussen.

Wanneer moet ik precies betalen?

Hier kunnen wij als Privéhuisjes.nl geen uitspraken over doen. Dit is een afspraak die je samen met de huiseigenaar maakt.

Kan ik mijn boeking ook ter plaatse betalen?

Dit ligt helemaal aan de voorkeuren van de verhuurder van de vakantiewoning. Spreek dit dus tijdens het boekingsproces af!

Annuleren

Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

Neem hiervoor contact op met de eigenaar van de vakantiewoning.